Volver al sitio

Tomás G. García Micó: Una altra mirada a l'advocacia jove en grans firmes

Les dues cares de treballar a Uría

· formació contínua,ISMA,gran despatx,advocacia jove

El passat dissabte 28 d’Abril va tenir lloc a la Sala Annexa a l'Hotel d'Entitats de la Universitat Autònoma de Barcelona la 4ª de les formacions mensuals previstes al Programa de Membresia 2018 de JJC. En un ambient distés i cordial, de gran connexió entre públic i ponents (facilitat per tractar-se d’un acte de petit format només accessible a socis de JJC o l’ISMA o als qui haguessin realitzat reserva prèvia), el Vicepresident de l’Institut de Salut Mental de l’Advocacia, ex Advocat d’Uría Ménendez (2015-18), i actualment advocat per compte propi va tractar alguns dels mites i llocs comuns més rellevants per aquells joves juristes amb talent i inquietuds que busquen començar la seva carrera professional:

¿Com s’accedeix a un gran despatx així? ¿Jo podria? ¿Què tal són els horaris? ¿S’hi aprèn molt? ¿És per a tothom el treball en una gran firma? ¿Què és el millor i el pitjor que treus de l’experiència?

La seva enorme sinceritat i tacte, la seva vocació per la professió lletrada i compromís amb la veritat, van donar com a resultat una conferència enormement motivadora per als assistents, on no es varen donar respostes de blanc o negre sinó que es va tractar en tot moment d’il·luminar una mica els diferents camins que un jove jurista pot emprendre al començar la seva trajectòria professional.

Tampoc va poder falta la presentació del ISMA: La primera entitat al nostre país en vetllar per la salut i el benestar dels professionals i estudiants del Dret, que, seguint l’estela d’èxit d’institucions similars al món anglosaxó, lluita per visibilitzar la problemàtica de la salut mental en l’àmbit del Dret, desestigmatitzant els problemes de salut mental (que, en paraules del seu President i Fundador Manel Atserias “en el món anglosaxó ja no es veuen pas com una debilitat, sinó com un valor afegit de resiliència”) i establint mesures de prevenció i avaluació que millorin el benestar dels juristes, buscant la seva implementació en tota la professió jurídica.

"[els problemes de salut mental] en el món anglosaxó ja no es veuen pas com una debilitat, sinó com un valor afegit que demostra resiliència" - Manel Atserias, President i Fundador de l'ISMA

L’estructura de la jornada, que va començar i acabar amb un networking informal i ronda de preguntes/taula rodona entre ponents i públic, va tenir per resultat que, tot i a les seves quatre hores de durada, cap dels assistents va declarar s’hagués fet llarga ja que, van argumentar, va ser

molt diferent a altres classes a les que estem acostumats/des

No vas poder venir? Cap problema!!

Todos los artículos
×

Ya está casi listo...

Te enviamos un correo. ¡Por favor haz clic en el enlace del correo para confirmar tu suscripción!

Aceptar